Instagram

WÄISKI FAQ

Miten Wäiskin tiloja voi varata?

Paras tapa on täyttää näiltä kotisivuiltamme löytyvä Ota yhteyttä-kaavake mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Näin tehdyt alustavat tarjouspyynnöt ovat varmin ja nopeinkin tapa saada meiltä yksityiskohtainen tarjous. Pyrimme vastaamaan kaikkiin tarjouspyyntöihin 24-36h aikana. Luonnollisestikin Wäiskin aukiollessa vastaamme mielellämme (aina suinkin ennättäessämme) myös puhelimitse tehtyihin alustaviin kysymyksiin ja täsmennyksiin. Itse tarjouspyynnöt- ja tarjoukset kuitenkin aina kirjallisina, sähköpostitse.

Voiko Wäiskille tuoda omia juomia ja vaikkapa salaatteja?

Wäiski on ravintola ja niiden säädösten alainen, joten omien juomien tai ruokien tuominen ei ole mahdollista.

Mitä se myyntitakuu oikein tarkoittaa ja mitä siihen kaiken kaikkiaan sisältyy?

Myyntitakuu tarkoittaa yksinkertaisuudessaan illan myyntiä varatussa tilassa. Kyseinen summa on ravintolan kulurakenteen mukainen minimimyynti, jonka täytyttyä asiakkaan ei tarvitse enää maksaa erikseen tilavuokraa. Siihen kuuluvat sekä etukäteen tilatut, järjestäjän maksamat tarjoilut, että vieraiden illan mittaan baarista ostamat tuotteet.

Esimerkiksi silloinkin, kun et edes tilaa ruokia tms. etukäteen, vaan järjestät vain juhlan kavereillesi, on helppo karkeasti laskeskella myyntitakuun edellyttämä keskiostos, joka vähääkään suuremmalle porukalle tuskin ongelmaksi muodostuu...

Komentosillan saunatilat sikäli erikseen, että tokikin saunan vuokra pitää maksaa, vaikka sen hinta sisältyykin myyntitakuun piiriin, myyntitakuu siis aina tietty minimiraja, joka kulloisenkin tilaisuuden kohdalla pitäisi ylittyä ja useinmiten ylittyykin, yleensä moninkertaisestikin, kunhan itsellä realistinen näkemys siitä, paljonko itse/vieraat illan kuluessa tarjoiluja kuluttavat.

Miksi eteispalvelumaksu täytyy maksaa, vaikka ei jättäisi narikkaan mitään?

Samoin kuin muissakin ravintoloissa, Wäiskin vahtimestarit toimivat myös järjestyksenvalvojina, joita yleisötapahtumissa on lain mukaan oltava aina riittävä määrä läsnä. Eteispalvelumaksu sisältää siis myös järjestyksenpidon.

Tämä maksu on hyvä varautua suorittamaan käteisellä heti saapuessa. Juhlien tilaaja voi ilman muuta halutessaan maksaa vieraidensa narikan sovitun henkilömäärän mukaisesti - yhteislaskulle. Myös suurimpaan osaan Wäiskin menukokonaisuuksista eteispalvelu sisältyy.

Moneenko bileet voivat kestää?

Wäiskillä on anniskeluluvat 03.00 saakka (valomerkki siis 02.30), mikäli vieraat jaksavat pikkutunneille asti juhlia. Aloitus- ja lopetusajat tietenkin sovitaan aina kunkin tilauksen yhteydessä erikseen. Komentosillan tilat ovat max 02 saakka.

Voiko Wäiskille tuoda omia somisteita?

Saa tuoda. Materiaalia ei luonnollisestikaan saa kiinnittää pintoja vahingoittavilla tavoilla ja sen tulee olla aina normaalien paloturvallisuus-säädösten mukaista. Etukäteen voidaan sopia aika, jolloin järjestävä taho voi tulla valittua tilaa somistamaan - yleisesti ottaen vähintään 1-2 tuntia ennen tilaisuuden alkua. Huomionarvoista on myös selkeästi eritellä järjestäjien valmistelu- ja vieraiden saapumisaika. Mahdollisten esiintyjien roudaus- ja soundcheck-ajat tulee myös aina sopia viikkoa ennen tapahtumaa.

Minkälaiset  taustamusiikkivälineet Wäiskiltä löytyy?

Wäiskin kaikissa kerroksissa on hyvä äänentoisto, sekä mikseri, johon voi rca-piuhalla yhdistää minkä tahansa ulkoisen soittimen (kannettava, ipod...), WiFi, tarvittaessa cd-soitin.

Itse musiikki ja ko. laite on asiakkaan tuotava itse tai tilattava hyvissä ajoin Wäiskin kautta DJ.

Entä onko bändeille PA-kamoja laivalla valmiina?

Bändikamoja Wäiskillä ei ole. Pääsääntöisesti bändit hoitavat aina PA:t ym itse paikalle ja paikalta pois. Mikäli tarpeen, voimme antaa yhteystiedot sellaisia vuokraavalle henkilölle.

Voivatko esiintyjät jättää tavaroita Wäiskille illan jälkeen esim. seuraavana päivänä noudettavaksi?

Esiintyjien kamat tulee normaaliin tapaan roudata illan päätteeksi pois. Pakottavissa tilanteissa olemme joskus antaneet jättää joitakin tavaroita laivalle, kunhan ne on AINA kannettu pois juhlatiloista ja asetettu ohjeistuksen mukaisesti, siististi ja häiritsemättömästi narikkaan, jolloin ne on täsmällisesti määriteltynä ajankohtana Wäiskin ollessa miehitettynä noudettu. Mutta näin siis vain ja ainoastaan ennakkoon sovitusti ja vain aivan välttämättömissä tilanteissa. Ravintola ei myöskään voi ottaa minkäänlaista vastuuta laivalle jätetyistä tavaroista. Kannattaa siis aina varautua viemään normaaliin tapaan kaikki omat tavarat pois Wäiskin tiloista heti illan päätteeksi.

Kannattaako Wäiskille tulla juhlia pitämään?

Kannattaa.